Rodinná farma, která pěstuje bio zeleninu, luštěniny a obiloviny. Certifikovaní zemědělci, kteří hospodaří ekologicky od samého začátku v roce 1992. Jejich sídlem je Osová Bítýška na Vysočině
→ VíceCertifikovaná biofarma, která v Dolních Bojanovicích pěstuje zeleninu a brambory.
→ VíceV Troubsku navazuje na dávnou tradici svých předků - rolníků. Snaží se spolupracovat s přírodou, používá jen nezbytné množství chemických přípravků.
→ VíceSociální podnik HLÍVENKA s.r.o. se věnuje vytváření chráněných pracovních míst pro hendikepované lidi a podpoře osob s omezenými pracovními schopnostmi. Zajišťuje pěstování hlívy ústřičné a žampionů.
→ VíceFarma, které se zaměřuje na chov bílých krátkosrstých koz, ovcí Suffolk a východofríských a skotu. Hospodaří v režimu ekologického zemědělství.
→ VícePřední český dodavatel trvanlivých biopotravin. Doplňujeme jejich produkty svou nabídku a snažíme se vybírat ty, které pochází od místních farmářů (ne vždy je to bohužel možné).
→ VíceZačínající jihočeský pivovar, který pečlivě vybírá použité suroviny a produkuje různé pivní speciály.
→ VíceRodinné vinařství u Moravských Bránic, které vína vyrábí šetrně na bázi integrovaného zemědělství. Vína z této vinice jsou pravidelně oceňována prestižními medailemi.
→ VíceEkofarma Baucis se zaměřuje na pěstování BIOzeleniny. Nachází se na Českomoravské vrchovině, asi 50km severozápadně od Brna, mezi obcemi Bystřice nad Pernštejnem a Štěpánov nad Svratkou. Výměra farmy je 36ha, z toho je 11 ha orné půdy.
→ VíceU hájenky v Moravském krase chová Hela Pečnerová stádo koz. Zvířata se pasou celoročně ve volném výběhu, občas se proběhnou i po lese.
→ VíceHorňácká farma sídlí v Hrubé Vrbce naproti evangelickému kostelu. Tato certifikovaná bio farma považuje ekologické zemědělství za pokrokový a moderní způsob hospodaření, který staví na tisíciletých zkušenostech našich předků. Na statku chovají skot, prasata, miniprasata, ovce, kozy, husy, koně a jednoho osla.
→ VíceStatek se zaměřuje na chov dojeného skotu, s důrazem na důstojný život zvířat. Kravičky se pasou na pastvinách v podhůří Beskyd. Farma prodává jejich mléko, sýry, jogurty...
→ VíceBrněnské pekařství, které vyrábí kváskové chleby a bagety, částečně z celozrnné mouky. A peče vynikající koláče.
→ VíceVčelař z Nosislavi zpracovávající med ručně, používá úplné minimum postřiků.
→ VícePříležitostné přebytky ze zahrádky od různých dodavatelů. Všichni pěstují přírodně a nepoužívají chemické prostředky. Tato produkce není registrována jako zemědělská živnost, spadá pod § 2e odst. 2 zemědělského zákona.
→ VíceHokajdo Brno, info@hokajdo.cz | webmasterka: Radka Jarušková - radka@slunovrat.info | design: Olda Fikejs